Монтесори Хай!

Където детето се чувства обичано и разбрано!

В какво вярваме

 • Земно кълбо

  Заедно променяме света

  Споделяме, учим и съпреживяваме заедно всеки ден. Малко по малко ставаме по-подготвени и решителни за утре. Грижовни сме не само един към друг, но и към всичко, което ни заобикаля. Децата ни израстват любящи и решителни към благоприятни промени за цялото човечество и планета.
 • Цвете в саксия

  Всяко дете е уникално

  Всяко дете е като различен стих от поема. Като друга нота или нова галактика в Космоса. Различни, но всяко едно от тях стои на своето място и без него, нищо не би се случило по толкова добър начин. Не би било така красиво и синхронно.
 • Пеперуда

  Неограниченото мислене

  Децата мислят неограничено, смело и мащабно. Задават въпроси, които възрастен никога не би задал, не би се и замислил. Кой освен дете би попитал: „Октоподът има три сърца. Това значи ли че обича повече от човек?“
 • Зайче

  Радостта на детството

  Ние вярваме, че детството е време за радост, открития и игри; време детето да е свободно, експериментиращо, смело да греши и опитва отново; да докосва, вкусва и усеща аромати; време детето да се изцапа с нещо вкусно, което само си е сготвило или с приятели; да повдига и пренася целия си любим свят от играчки, камъчета, цветя или пясък; да изживява всеки момент, да се смее, тича и пее из зеления двор!

За Нас

Ние вярваме, че всяко дете притежава суперсилата да промени света!

Научи повече
 • Ценности

  Вярваме в ценности като любов, уважение, доброжелателност, грижовност, независимост и любознателност, които със старание от страна на екипа ни, се превръщат в част от личността на децата. А те от своя страна имат възможност да предадат това послание у дома, на детската площадка и на всеки нов човек, до когото се докосват.
 • Мечок

  Доверие

  За нас е приоритет да изградим връзка на доверие със семействата по начин, който им позволява свободно да споделят своите нужди и стремежи. Приемаме тях и децата с много разбиране, емпатия и професионализъм и ги подкрепяме и напътстваме.
 • Общност

  Общността от малки и големи в „Монтесори Хай“ е спомагаща един друг. С мисъл за личните ни нужди, пространство и граници, но и бидейки част от едно цяло, което се стараем да направим красиво и подкрепящо.

ЗА МОНТЕСОРИ

Монтесори методът е научно разработен образователен подход, създаден от италианския лекар и педагог Мария Монтесори, на базата на наблюдения и експерименти. Съвременните проучвания в областта на невронауките потвърждават нейните открития. Той се използва в образователни институции по целия свят и е популярен заради своето научнообосновано и ефективно обучение. Счита се за една от най-иновативните и успешни образователни системи, които се фокусират върху цялостното развитие на детето.

За монтесори
Момченце което си играе

ПРИЕМ в Монтесори Хай

Заповядайте в „Монтесори Хай“ на лична среща с нас, за да се запознаем, да ви изслушаме и да разберем вашите нужди и интереси. 

Прием

 • Приемът се извършва целогодишно до запълване на местата.
 • Децата се приемат по реда на кандидатстване.
 • Не се извършват тестове или оценяванe на кандидатите.

Адаптация

При нас в Монтесори Хай адаптацията на детето и цялото семейство протича плавно. Съгласувано с родителите и индивидуалните особености на детето, провеждаме почасови посещения с цел детето и неговите близки да се запознаят със средата, децата, учителите. Изключително важно за нас е да дадем време на детето да прояви любопитство към средата и само да реши да открива света извън „мама”

Прием
Майка с дете

Още за Монтесори Хай!

Насърчаваме естествената любов към ученето като позволяваме на детето да участва пряко в този процес.

Екип

В своето порастване и развитие, децата са подкрепени от сертифицирани AMI педагози, вдъхновени да пробуждат вроденото им любопитство.

Виж повече
Ябълка

Философия на храненето

Всеки ден осигуряваме на нашите деца пълноценно и здравословно меню приготвено от висококчествени сезонни и био продукти.

Виж повече

Локация

Монтесори Хай е разположена в просторна и светла нова сграда, с обширен зелен двор на чист въздух в полите на Люлин планина.

Виж повече